Warta

Ukuran parantos janten arah anu penting dina ngembangkeun layar telepon sélulér, tapi telepon sélulér kalayan langkung ti 6,5 inci henteu cocog pikeun hiji panangan. Maka, henteu sesah pikeun neraskeun ngagedéan ukuran layarna, tapi seuseueurna mérek handphone parantos nyerah usaha sapertos kitu. Kumaha cara ngadamel tulisan dina layar ukuran tetep? Kituna, janten prioritas utama pikeun ningkatkeun proporsi layar.

Dimana bakal terobosan layar ponsel saatos proporsi layar

Konsép bagi layar henteu anyar. Seueur merek parantos nyarioskeun perkawis ieu ti saprak sababaraha taun munggaran nalika telepon pinter mimiti muncul. Nanging, dina waktos éta, proporsi layar ngan ukur langkung ti 60%, tapi ayeuna munculna layar komprehensif ngajantenkeun proporsi layar ponsel langkung saé 90%. Dina raraga ningkatkeun proporsi layar, desain angkat kaméra nembongan di pasar. Jelas, proporsi layar parantos janten arah utama optimasi layar hapé dina dua taun ka pengker.

 

Telepon sélulér layar lengkep janten populér, tapi aya watesan pikeun ningkatkeun proporsi layar

Nanging, bottleneck tina ningkatkeun proporsi layar atra. Kumaha layar sélulér bakal dikembangkeun di masa hareup? Upami urang merhatoskeun paniténan éta, urang bakal mendakan yén jalan résolusi parantos lami ditutupan ku cucuk. Layar sélulér kk 2 parantos cekap, sareng teu aya pangaruh écés dina ukuran 6,5 inci kalayan résolusi 4K. Teu aya ruang pikeun kamajuan ukuran, resolusi sareng pangsa layar. Naha ngan ukur aya hiji saluran warna?

Panulis mikir yén layar telepon sélulér kahareup utamina bakal robih tina dua aspek matéri sareng strukturna. Kami moal nyarios ngeunaan layar lengkep. Ieu trend umum. Ka hareupna, sadaya telepon sélulér lebet bakal dilengkepan ku layar pinuh. Hayu urang ngobrolkeun pitunjuk anyar.

Bahan oled PK qled janten arah pamutahiran

Kalayan kamajuan kontinyu layar OLED, aplikasi layar OLED dina telepon sélulér parantos biasa. Nyatana, layar OLED parantos nembongan dina telepon sélulér sababaraha taun ka pengker. Jalma anu wawuh sareng HTC kedah émut yén HTC one s nganggo layar OLED, sareng Samsung gaduh seueur telepon sélulér anu nganggo layar OLED. Nanging, layar OLED henteu asak dina waktos éta, sareng tampilan warna henteu sampurna, anu teras-terasan masihan jalma raos "make-up beurat". Nyatana, éta kusabab kahirupan bahan OLED bénten, sareng kahirupan bahan OLED kalayan warna dasar anu béda-béda béda, janten proporsi bahan OLED anu langkung lami langkung seueur, janten kinerja warna sacara umum kapangaruhan.

 

 

Telepon HTC one s parantos nganggo layar OLED

Ayeuna mah béda. Layar OLED parantos asak sareng biaya ragrag. Tina kaayaan ayeuna, ku apel sareng sadaya jinis telepon andalan pikeun layar OLED, pamekaran industri OLED badé gancang. Di pikahareupeun, layar OLED bakal ngajantenkeun kamajuan anu hébat dina hal pangaruh sareng biaya. Di pikahareupeun, éta mangrupikeun tren umum pikeun telepon sélulér pikeun ngaganti layar OLED.

 

Ayeuna, jumlah telepon layar OLED beuki ningkat

Salaku tambahan kana layar OLED, aya layar qled. Dua jinis layar saleresna mangrupikeun matéri nyalira, tapi kacaangan layar qled langkung luhur, anu tiasa ngajantenkeun gambarna katingali langkung transparan. Dina performa gamut warna anu sami, layar qled ngagaduhan pangaruh "eye-catching".

Sacara relatif nyarios, panilitian sareng pamekaran layar qled katinggaleun ayeuna. Sanaos aya TV qled di pasar, éta mangrupikeun téknologi anu nganggo bahan qled kanggo ngadamel modul lampu latar sareng ngabentuk sistem lampu latar énggal ngalangkungan éksitasi LED biru, anu sanés layar qled nyata. Seueur jalma henteu pati jelas ngeunaan ieu. Ayeuna, seueur merek parantos mimiti merhatoskeun kana panilitian sareng pamekaran layar qled nyata. Panulis prédiksi yén layar jenis ieu sigana mimiti diterapkeun dina layar sélulér.

Arah usaha pangénggalna ngalipet aplikasi kedah diverifikasi

Ayeuna hayu urang ngobrol ngeunaan pangwangunan. Anyar-anyar ieu, présidén Samsung ngumumkeun yén telepon sélulér na anu munggaran dilipat bakal dileupaskeun ku akhir taun. Yu Chengdong, CEO bisnis konsumen Huawei, ogé nyarios yén ponsel tilepan layar na aya dina rencana Huawei, numutkeun majalah majalah Jerman. Naha ngalipet arah kahareup pamekaran layar sélulér?

Naha bentukna ponsel tilepan populér masih kedah diverifikasi

Layar OLED fleksibel. Nanging, téknologi substrat fléksibel henteu asak. Layar OLED anu urang tingali utamina aplikasi datar. Telepon lipat peryogi layar anu fleksibel, anu tiasa ningkatkeun pisan kasusah ngadamel layar. Sanaos layar sapertos ayeuna sayogi, teu aya jaminan pasokan anu khusus.

Kuring ngarepkeun yén ngalipet telepon sélulér moal janten mainstream

Tapi layar LCD tradisional henteu tiasa ngahontal layar fleksibel, ngan ukur dina pangaruh permukaan anu melengkung. Seueur tampilan E-olahraga mangrupikeun desain anu melengkung, kanyataanna, aranjeunna nganggo layar LCD. Tapi telepon melengkung kabuktosan henteu cocog pikeun pasar. Samsung sareng LG parantos ngaluncurkeun telepon sélulér layar anu melengkung, tapi réspon pasarna henteu ageung. Ngagunakeun layar LCD pikeun ngadamel telepon sélulér kedah ngagaduhan kelim, anu bakal sacara serius mangaruhan pangalaman konsumén.

Panulis nganggap yén tilepan ponsel masih peryogi layar OLED, tapi sanaos tilepan telepon sélulér hérang, éta ngan ukur tiasa janten gaganti telepon sélulér tradisional. Kusabab ongkosna mahal, skenario aplikasi anu henteu jelas, sareng kasusah dina ngadamel produk, éta moal janten mainstream sapertos layar pinuh.

Nyatana, ideu layar komprehensif masih janten rute tradisional. Inti tina proporsi layar nyaéta nyobian ningkatkeun épék tampilan dina rohangan ukuran anu tangtu nalika ukuran telepon sélulér henteu tiasa teras mekarna. Kalayan popularitas kontinyu produk layar pinuh, layar lengkep moal janten titik anu saé, sabab seueur produk tingkat lebet ogé mimiti ngonfigurasi desain layar lengkep. Ku alatan éta, ka hareupna, matéri sareng struktur layar kedah dirobih supados teras-terasan ngantep layar telepon sélulér ngagaduhan sorotan anyar. Salaku tambahan, aya seueur téknologi anu tiasa ngabantosan telepon sélulér ngagedékeun tampilan tampilan, sapertos téknologi proyéksi, téknologi 3D panon taranjang, sareng sajabana, tapi téknologi ieu kurang tina skenario aplikasi anu diperyogikeun, sareng téknologi na henteu asak, janten tiasa moal janten arah mainstream kapayunna.

 


Pos waktos: Aug-18-2020